Artificial Audio

by Artificial Audio

/
  • Streaming + Download

    Purchasable with gift card

     

  • Buy Disc

1.
08:56
2.
09:48
3.
08:01
4.
06:41
5.
06:46

about

“Verbazingwekkend mooie muziek.”
UP MAGAZINE (4,5/5)

“Ieder nummer gevuld met emotie en gevoel.”
LIVEXS

“Prima nummers, goede productie, mooi album-artwork.”
MUSICFROM

“Prima debuut voor de liefhebbers van betere postrock.”
FESTIVALINFO (3,5/5)

Nadat de studio eigenhandig uit de grond werd gestampt door de producer ging het proces voor de heren van Artificial Audio pas echt van start. Ze hebben elkaar gevonden in een kraakpand in Amersfoort waar de eerste melodieën en ideeën samengevoegd werden.

Na het maken van een niet uitgebrachte EP, “echt puur voor onszelf” was Artificial Audio klaar om de studio in te gaan. “Het heeft voor ons eigenlijk al veel te lang geduurd, maar zo’n eerste keer kun je ook niet verwachten dat alles direct volgens planning verloopt. In ieder geval niet bij ons” Ze hebben een soort eeuwige perfectie voor ogen die er voor zorgt dat de nummers altijd fris en vernieuwend blijven klinken. Dit komt, zoals ze zelf zeggen, doordat ze beseffen dat ze geen allerdaagse muziek maken.
De plaat is 5 nummers lang geworden en in totaal duurt zij 40 minuten. Het eerste nummer genaamd, Violkolora, begint op Sigur Ros-achtige wijze met strijkstok en veel reverb. Na wat uigerekte melodische gitaar- en baslijnen, weet de band het nummer lekker op te bouwen waarna een wervelstorm van gebeuk de speakers uit komt. “Live denkt iedereen altijd dat we daarna klaar zijn” Met op het album 2 gitaarsolo’s over elkaar heen, wordt het nummer subtiel afgesloten, en voelt het alsof het instrumentale verhaal een kloppend einde heeft gekregen.

Op de rest van het album zul je als luisteraar bands herkennen als Pink Floyd, Mars Volta en Sonic Youth.

credits

released May 30, 2009

license

tags

about

Artificial Audio Amersfoort

contact / help

Contact Artificial Audio

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Artificial Audio, you may also like: